top of page

Ik wil...

…mijn medewerkers soms een elektrische auto kunnen aanbieden

Medewerkers die op de fiets komen zijn gemiddeld gezonder en vitaler dan medewerkers die met de auto komen. Fietsers en werknemers die met het ov komen stoten ook veel minder CO2 en andere schadelijke stoffen uit. Toch is het soms onhandig voor medewerkers om met de fiets of het ov naar werk te reizen, want hoe moeten ze dan snel naar die verre afspraak die ze hebben gepland? Voor die gevallen kan het zinvol zijn om een (elektrische) deelauto aan te bieden. Eén die vrij beschikbaar is, of één die specifiek voor uw medewerkers, of op uw bedrijventerrein beschikbaar is.

Colorful Houses
Hand_beide.png

Deze oplossingen kunt u zelf toepassen of samenwerken met andere ondernemers

Lees hieronder hoe u deze oplossing in uw onderneming door kunt voeren. Heeft u vragen, stel ze in de LinkedIn-groep Duurzame Mobiliteit 

of neem contact op met de gebiedsmanager Duurzame Mobiliteit.

Wat levert deze oplossing u op?

Met het aanbieden van (duurzaam) deelvervoer aan uw medewerkers stelt u hen in staat flexibel te reizen op de manier die hen op dat moment het beste uitkomt.

Duurzaamheid

  • Aanbieders van deelvervoer maken bijna uitsluitend gebruik van elektrische vervoermiddelen. Door (elektrisch) deelvervoer met het ov te combineren zijn uw medewerkers in staat volledig co2-neutraal te reizen. Zowel voor woon-werkverkeer als voor zakelijke reizen.

 

Aantrekkelijk werkgeverschap

  • U geeft uw medewerkers de keuzevrijheid om zelf de optimale reis te kiezen.

  • Door deelvervoer aan te bieden voor de ‘last-mile’ van en naar een station of andere ov-halte is uw onderneming goed bereikbaar voor uw (nieuwe) medewerkers.

 

Voor uzelf als ondernemer

  • Door het gebruik van deelvervoer kan het bezit van eigen vervoermiddelen (de bedrijfsauto) overbodig worden. Door gebruik en aanbod van deelvervoer goed af te stellen kunnen kosten worden bespaard.

  • Er zijn natuurlijk (extra) kosten gemoeid met het gebruiken van deelvervoer. Dit is afhankelijk van de vergoeding die u nu geeft voor de zakelijke reiskosten. Gemaakte reiskosten, ook die van deelvervoer, zijn in principe volledig aftrekbaar.

Deze oplossing is iets voor u als:

U medewerkers heeft die af en toe ergens naar toe moeten voor een overleg dat niet handig met de fiets of het ov te bereiken is.

  • Uw medewerkers (korte) reizen moeten maken voor hun werkzaamheden, bijvoorbeeld op bezoek bij klanten.

  • U nu een bedrijfsauto heeft die voor zakelijk ritten wordt gebruikt.

 

Deze oplossing is minder geschikt voor:

  • Ondernemingen waar alle werknemers beschikken over een leaseauto.

Aan de slag!

U kunt een contract afsluiten met een aanbieder van deelvervoer voor het gebruik van publiek beschikbare of voor de onderneming gereserveerde elektrische auto’s.