top of page

Ik wil...

...aan de slag met elektrisch rijden

Elektrisch rijden is een breed begrip. De meeste mensen denken meteen aan batterij-elektrische auto’s als de Tesla. Maar natuurlijk is het rijden met waterstofvoertuigen ook elektrisch rijden, waterstof wordt immers omgezet in elektrische energie die de auto aandrijft.

 

Zowel voor auto’s als voor bestelbussen zijn er in de markt mogelijkheden om elektrisch te rijden. In het mobiliteitskompas gaan we in op deze mogelijkheden. Vraag de gebiedsambassadeur als u meer informatie wilt over elektrische vrachtwagens en materieel.

 

Het marktaanbod van auto’s en bestelbussen is behoorlijk en snel groeiend en ook het laden wordt steeds eenvoudiger. Bedrijven die hier succesvol op inzetten maken het voor hun medewerkers mogelijk om thuis, op de zaak en onderweg te laden en besparen bovendien op hun kosten ten opzichte van benzine en dieselauto’s. Rijdt u op groene stroom, dan is uw CO2-reductie well-to-wheel zo goed als 100%.

 

Mocht u of uw werknemer gevestigd zijn of wonen in de buurt van een waterstoftankstation en vaak meer dan 400 kilometer op een dag moeten reizen, dan is een waterstofauto te overwegen.

Rijdt u op groene waterstof, dan is uw CO2-reductie ‘well-to-wheel’ zo goed als 100%. Rijdt u op grijze waterstof, dan is deze slechts rond de 50%. Er zijn op dit moment nog weinig waterstoftankstations, dus is het niet voor iedereen een optie hiervoor te kiezen.

Colorful Houses
Hand_beide.png

Deze oplossingen kunt u zelf toepassen of samenwerken met andere ondernemers

Lees hieronder hoe u deze oplossing in uw onderneming door kunt voeren. Heeft u vragen, stel ze in de LinkedIn-groep Duurzame Mobiliteit 

of neem contact op met de gebiedsmanager Duurzame Mobiliteit.

Wat levert deze oplossing u op?

Met elektrisch rijden (op groene stroom) vermindert u direct de CO2-uitstoot van uw mobiliteit en kan u ook kosten besparen.

Duurzaamheid

  • Als u de elektrische voertuigen op groene stroom of met groene waterstof laat rijden is er geen CO2-uitstoot. Ook de uitstoot van andere schadelijke stoffen wordt sterk verminderd.

 

Aantrekkelijk werkgeverschap

  • Elektrische auto’s rijden fijn. Er hoeft niet te worden geschakeld en de elektrische aandrijving zorgt voor directe acceleratie.

 

Voor uzelf als ondernemer

  • Het rijden met elektrische voertuigen kan ook kosten besparen. Zeker als er veel korte ritten worden gemaakt en als voertuigen veel gebruikt worden in start-stop-verkeer (rijden in de stad, filerijden).

  • Elektrische voertuigen vragen minder onderhoud dan diesel- of benzinewagens. Dat scheelt in de kosten en geeft een betere beschikbaarheid van de voertuigen.

Deze oplossing is iets voor u als:

U voor uw werkzaamheden gebruik maakt van diesel- of benzinewagens en deze voornamelijk inzet voor korte tot middellange ritten.

  • U een auto of bestelwagen nodig heeft voor de uitvoering van uw werkzaamheden.

  • U groene stroom gebruikt en dit ook kan gebruiken voor het opladen van de elektrische voertuigen.

 

Deze oplossing is minder geschikt voor:

  • Zakelijk verkeer of woon-werkverkeer dat ook met de fiets of openbaar vervoer gedaan kan worden (dat heeft de voorkeur boven reizen met een voertuig).

  • Ondernemingen waar vervoer plaatsvindt over lange afstanden.

Aan de slag!

Er is een ruim aanbod van elektrische voertuigen. Bepaal op basis van de behoefte welke voertuigen voor u geschikt zijn.