top of page

Ik wil...

...spitsmijden stimuleren

Medewerkers in de spits laten rijden en reizen is inefficiënt. Ze zijn meer tijd kwijt als ze met de auto komen en kunnen minder goed werken als ze reizen met het openbaar vervoer. Natuurlijk is het voor de gemiddelde fabriek handig dat iedereen tegelijkertijd aanwezig is. Maar geldt dat ook voor het kantoorpersoneel? Waarschijnlijk kan die eerst wel even thuis beginnen met werken, voordat ze richting kantoor komen.

 

Spitsmijden is een goed idee om minder last te hebben van drukte op de snelwegen, maar kan ook enorm helpen bij de doorstroming op een bedrijventerrein. Als dit een pijnpunt is, heeft het zin om hier met de andere bedrijven op het terrein over in gesprek te gaan. We noemen dit spreiden en mijden.

Colorful Houses
Hand_beide.png

Deze oplossing kunt u het beste alleen doorvoeren

Lees hieronder hoe u deze oplossing in uw onderneming door kunt voeren. Heeft u vragen, stel ze in de LinkedIn-groep Duurzame Mobiliteit 

of neem contact op met de gebiedsmanager Duurzame Mobiliteit.

Wat levert deze oplossing u op?

Met spitsmijden kunt u het woon-werkverkeer verduurzamen en het maakt u een aantrekkelijk werkgever.

Duurzaamheid

  • Met een flexibele werktijdenregeling kunt u het woon-werkverkeer te verduurzamen. Reizen buiten de spits bespaart reistijd én uitstoot.

 

 

Aantrekkelijk werkgeverschap

  • U geeft uw medewerkers de keuzevrijheid om zelf de optimale werktijden te kiezen. Het kiezen van de eigen werktijden geeft uw medewerkers meer autonomie en mogelijkheden om werk en privé te combineren.

Deze oplossing is iets voor u als:

Uw medewerkers in staat zijn hun werkzaamheden zelfstandig te plannen en op elke tijd kunnen uitvoeren.

Deze oplossing is minder geschikt voor:

  • Ondernemingen waarbij de werkzaamheden op een vaste tijd en uitsluitend op de bedrijfslocatie kunnen worden uitgevoerd.

  • Ondernemingen waar in (24-uurs) shifts wordt gewerkt en men gebonden is aan vaste werktijden.

Aan de slag!