top of page

QuickScan

Wat zijn voordelen en mogelijkheden van Duurzame Mobiliteit?

Medewerkers die gemiddeld ruim een dag in het jaar minder ziek zijn. Medewerkers die 23% productiever zijn. Minder benodigde parkeer- en werkplekken. Heeft u een idee wat het u financieel oplevert als meer mensen fietsen, met het ov komen en/of thuiswerken? Het kan zo honderden tot duizenden euro's per jaar schelen. Op deze pagina leest u hoe u kunt besparen op kosten en CO2 uitstoot, of welke andere voordelen u heeft bij het verduurzamen van uw mobiliteit. U kunt vervolgens meteen een advies krijgen over hoe u dit in uw organisatie vormgeeft. 

Scroll naar beneden of klik hieronder om te zien wat u kunt besparen met:

Fietsen

Reizen met
het OV

Thuiswerken

Elektrische
auto's

Elektrische
bestelbussen

Quickscan_bestelbus
Quickscan Illustraties-05.png

De voordelen van het verduurzamen van bestelwagens

 

Vanaf 2025 moeten in Rotterdam alle nieuwe bestel- en vrachtauto’s in de Zero Emissie Zone voor Stadslogistiek uitstootvrij zijn. Wilt u dus met uw bestelbus blijven rijden in het centrum van Rotterdam, dan is het op termijn zaak om een elektrische bestelbus aan te schaffen. Als u al bestelbussen heeft, dan is er een overgangstermijn tot 2030.

Maar naast deze verplichting om met nul-emissievoertuigen te rijden, zijn er ook een aantal voordelen om over te stappen naar elektrisch. Allereerst zijn elektrische voertuigen veel stiller. Het is dus veel prettiger rijden voor u en uw collega's. Daarnaast kunt u uw CO2-uitstoot met bijna 100% verminderen als u op groene stroom rijdt. En stoot u ook nog eens geen vuile stikstofoxiden uit.

Met alternatieve brandstoffen (HVO), kunt u 90% CO2 reduceren. Maar het meest duurzaam is om met een elektrische bakfiets te rijden. U stoot dan geen CO2 uit, geen stikstofoxiden en ook nog eens zo goed als geen fijnstof. Bij elektrische bestelbussen stoot u nog fijnstof uit door slijtage van banden en remmen. Bij fietsen is dit significant minder.

 

Er is een heel aantal subsidies waar u gebruik van kunt maken en mogelijk bent u zelfs op de totale levensduur goedkoper uit . Dit bent u zeker wanneer u van de bestelbus overstapt naar de bestel-bakfiets.

Voor alle vragen over logistiek, kunt u terecht bij het team van Logistiek010.

Heeft u een specifieke vraag die u zou willen bespreken met een van de gebiedsmanagers? Klik dan op de knop hieronder, vul het contactformulier in en uw gebiedsmanager neemt contact met u op!

bottom of page