top of page

Hoftijzer

Schiebroek

Elektrische fietsen voor korte zakelijke ritten

Hoftijzer heeft 10 elektrische VanMoof fieten aangeschaft voor de medewerkers die veel in de stad moeten zijn.


Over het bedrijf

Hoftijzer Vastgoedgoedonderhoud is van oudsher een schildersbedrijf dat inmiddels al bijna 140 jaar bestaat. Tegenwoordig is doet het bedrijf meer dan alleen schilderen, namelijk alles dat met de buitenschil van de woning te maken heeft, zoals voeg- en gevelwerk.


Wat was de uitdaging / aanleiding

De mensen van Hoftijzer moeten vaak midden in de stad zijn, vanuit de locatie in Schiebroek rijden ze veel naar klanten in het centrum van Rotterdam. Daar is het heel onhandig parkeren en kost het natuurlijk klauwen met geld.


Wat is er gedaan

Er zijn tien elektrische fietsen aangeschaft waarmee medewerkers naar de stad kunnen fietsen. De spullen worden al op locatie afgeleverd, dus die hoeven ze niet mee te nemen. De fietsen zijn zelf aangeschaft door Hoftijzer en worden ter beschikking gesteld. Hierdoor is het ook niet fiscaal ingewikkeld.


Wat is er van geleerd

Niet alleen zijn de medewerkers heel erg tevreden over de fietsen, Hoftijzer is verder gegaan. Bij goed weer en voor de mensen die op fietsafstand wonen is de afspraak minimaal eens per week op de fiets naar de zaak te komen.


Verder zijn er ov-kaarten, dus medewerkers die naar HaagWonen, in hartje Den Haag, moeten, kunnen gewoon met het openbaar vervoer. Die verbinding is prima en het is sneller dan met de auto.


De volgende stap is om ook elektrische bakfietsen aan te schaffen.


Handige info / links:

Hoftijzer Vastgoedonderhoud

Bedrijventerrein Schiebroek


Geïnspireerd of wil je jouw project hier ook presenten?
We helpen je graag verder!

bottom of page