top of page

Bestelbus - Elektrische bestelbus

Dank voor het invullen van de Quickscan!


Op basis van uw antwoorden lijkt een elektrische bestelbus geschikt, lees hieronder meer:


Elektrische bestelbus:

Wanneer u vaak in een binnenstad of milieuzone moet zijn, redelijk korte ritten maakt maar toch behoorlijk wat volume meeneemt, dan kan de elektrische bestelbus een oplossing zijn. De Topsector Logistiek heeft samen met Panteia, TLN, Evofenedex en RAI een tool ontwikkelt waarmee u kunt zien of een elektrische bestelbus al haalbaar is. De tool geeft ook inzicht in mogelijke subsidies die er zijn.


Bekijk de tool voor elektrische bestelbussen op: welkeebestelbus.nl


Kijk voor meer informatie over:De voordelen van het verduurzamen van bestelwagens

Vanaf 2025 moeten in Rotterdam alle nieuwe bestel- en vrachtauto’s in de Zero Emissie Zone voor Stadslogistiek uitstootvrij zijn. Wilt u dus met uw bestelbus blijven rijden in het centrum van Rotterdam, dan is het op termijn zaak om een elektrische bestelbus aan te schaffen. Als u al bestelbussen heeft, dan is er een overgangstermijn tot 2030.

Maar naast deze verplichting om met nul-emissievoertuigen te rijden, zijn er ook een aantal voordelen om over te stappen naar elektrisch. Allereerst zijn elektrische voertuigen veel stiller. Het is dus veel prettiger rijden voor u en uw collega's. Daarnaast kunt u uw CO2-uitstoot met bijna 100% verminderen als u op groene stroom rijdt. En stoot u ook nog eens geen vuile stikstofoxiden uit.

Met alternatieve brandstoffen (HVO), kunt u 90% CO2 reduceren. Maar het meest duurzaam is om met een elektrische bakfiets te rijden. U stoot dan geen CO2 uit, geen stikstofoxiden en ook nog eens zo goed als geen fijnstof. Bij elektrische bestelbussen stoot u nog fijnstof uit door slijtage van banden en remmen. Bij fietsen is dit significant minder.

Er is een heel aantal subsidies waar u gebruik van kunt maken en mogelijk bent u zelfs op de totale levensduur goedkoper uit . Dit bent u zeker wanneer u van de bestelbus overstapt naar de bestel-bakfiets.

Voor alle vragen over logistiek, kunt u terecht bij het team van Logistiek010.

We zijn erg benieuwd wat u van dit advies vindt en of u van plan bent om ermee aan de slag te gaan. Laat het ons weten via het contactformulier of neem contact op met uw gebiedsmanager Duurzame Mobiliteit!

bottom of page