top of page

Bestelbus - HVO / blauwe diesel

Dank voor het invullen van de Quickscan!


Op basis van uw antwoorden lijkt het rijden op duurzamere brandstof geschikt, lees hieronder meer:


Duurzame diesel:

Wanneer u vaak lange ritten maakt (meer dan 50km enkele reis per rit) en u niet in de binnenstad of een milieuzone hoeft te zijn, dan kan een nieuw type diesel op basis van reststromen, HVO of Blauwe diesel genaamd, een oplossing zijn. Het is een mogelijkheid om dit op eigen terrein te faciliteren. De dichtstbijzijnde tankstations die dit product verkopen zijn:

  • Tamoil Express Rotterdam Ommoord, Martin Luther Kingweg 21, 3069 EW, Rotterdam Ommoord

  • Tamoil Express Berkel en Rodenrijs, Noordeindseweg 330 - 334, 2651 LM, Berkel en Rodenrijs

  • Esso Vissers Energy Group Ridderkerk, Rotterdamseweg 15, 2984 CA Ridderkerk

  • Esso Express Heinenoord, Blaaksedijk oost 5-9, 3274 LA, Heinenoord

  • Tamoil Express Oud Beijerland, Abel Tasmanstraat, 3262 XA, Oud Beijerland


Kijk voor meer informatie over:De voordelen van het verduurzamen van bestelwagens

Vanaf 2025 moeten in Rotterdam alle nieuwe bestel- en vrachtauto’s in de Zero Emissie Zone voor Stadslogistiek uitstootvrij zijn. Wilt u dus met uw bestelbus blijven rijden in het centrum van Rotterdam, dan is het op termijn zaak om een elektrische bestelbus aan te schaffen. Als u al bestelbussen heeft, dan is er een overgangstermijn tot 2030.

Maar naast deze verplichting om met nul-emissievoertuigen te rijden, zijn er ook een aantal voordelen om over te stappen naar elektrisch. Allereerst zijn elektrische voertuigen veel stiller. Het is dus veel prettiger rijden voor u en uw collega's. Daarnaast kunt u uw CO2-uitstoot met bijna 100% verminderen als u op groene stroom rijdt. En stoot u ook nog eens geen vuile stikstofoxiden uit.

Met alternatieve brandstoffen (HVO), kunt u 90% CO2 reduceren. Maar het meest duurzaam is om met een elektrische bakfiets te rijden. U stoot dan geen CO2 uit, geen stikstofoxiden en ook nog eens zo goed als geen fijnstof. Bij elektrische bestelbussen stoot u nog fijnstof uit door slijtage van banden en remmen. Bij fietsen is dit significant minder.

Er is een heel aantal subsidies waar u gebruik van kunt maken en mogelijk bent u zelfs op de totale levensduur goedkoper uit . Dit bent u zeker wanneer u van de bestelbus overstapt naar de bestel-bakfiets.

Voor alle vragen over logistiek, kunt u terecht bij het team van Logistiek010.

We zijn erg benieuwd wat u van dit advies vindt en of u van plan bent om ermee aan de slag te gaan. Laat het ons weten via het contactformulier of neem contact op met uw gebiedsmanager Duurzame Mobiliteit!

bottom of page