top of page

Thuiswerken - Informeren

Dank voor het invullen van de quickscan!


Uw medewerkers / collega's hebben de mogelijk om thuis te werken. Het is belangrijk dat u hen daar goed over informeert en afspraken maakt. Ook kunt u een thuiswerkvergoeding aanbieden. Lees hieronder wat er mogelijk is:


Medewerkers informeren:

Om het thuiswerken tot een succes te maken is het in ieder geval belangrijk dat mensen weten wat de regeling inhoudt, deze ook makkelijk ergens kunnen vinden en dat deze regelmatig gecommuniceerd wordt. Regelmatig communiceren helpt omdat er natuurlijk af en toe nieuwe mensen bijkomen, maar ook omdat er soms wat veranderd in de omstandigheden bij mensen en ze op dat moment ineens misschien wel meer van de regeling gebruik kunnen maken.


Thuiswerkvergoeding:

Wanneer u nog geen vergoeding geeft voor het thuiswerken, is het advies om dit wel te gaan doen. Mensen hebben immers kosten aan het thuiswerken. Dat kan natuurlijk zijn dat u alle middelen regelt om goed thuis te kunnen werken (zoals laptop, bureau, stoel, beeldscherm, toetsenbord en muis), maar u kunt sinds 1 januari 2022 maximaal 2 euro belastingvrij vergoeden. Meer mag natuurlijk, maar dan wordt daar loonbelasting over betaald.


Thuiswerken stimuleren

U kunt het thuiswerken blijven stimuleren door:


  • Uw medewerkers van elkaar laten leren door tips en tricks te delen.

  • Uw kunt uw tips ook delen in de LinkedIn-groep Duurzame Mobiliteit! 

  • Investeren in goede thuiswerkplekken voor uw medewerkers (bv. de aanschaf van een zit-sta-bureau).

  • Goede afspraken te maken over wanneer wel en wanneer niet thuiswerken.

  • Alternatieve activiteiten te organiseren voor de informele ontmoetingen.


Lees meer over het stimuleren van Thuiswerken bij de oplossingen van hetmobiliteitskompas.nlDe voordelen van thuiswerken


Thuiswerken heeft veel voordelen. Medewerkers waarderen de flexibiliteit die het ze geeft, enerzijds omdat ze geen tijd verspillen met reizen en anderzijds omdat ze makkelijker even wat kunnen combineren, zoals het aannemen van een pakketje.


Medewerkers zijn efficiënter en productiever dan op kantoor. Dat komt omdat ze minder afleiding hebben. Ook melden ze zich minder vaak ziek omdat er thuis toch nog wel even gewerkt kan worden en ze in een prettigere omgeving zitten.


Ondanks dat mensen thuis de verwarming moeten aanzetten, scheelt het in CO2-uitstoot en al vanaf 8,5 kilometer enkele reis is het goedkoper om een thuiswerkvergoeding te geven dan een kilometervergoeding van 19 cent per kilometer.

We zijn erg benieuwd wat u van dit advies vindt en of u van plan bent om ermee aan de slag te gaan. Laat het ons weten via het contactformulier of neem contact op met uw gebiedsmanager Duurzame Mobiliteit!

bottom of page