top of page

Thuiswerken - Spitsmijden

Dank voor het invullen van de quickscan!


Als er geen kantoormedewerkers in de organisatie zijn of zij hebben altijd spullen of systemen nodig die op kantoor moeten blijven, dan ligt thuiswerken niet voor de hand. Gelukkig zijn er dan toch mogelijkheden om de CO2 uitstoot te verminderen. Natuurlijk kunt u inzetten op ov, fiets, elektrische auto’s en eventueel de bestelbussen vergroenen. Hiervoor kunt u de andere onderdelen uit de QuickScan raadplegen.


Daarnaast heeft u nog een optie, namelijk spitsmijden. U vindt hierover informatie op Het Mobiliteitskompas. Alhoewel heel beperkt, omdat het rijden buiten de spits efficiënter is (minder start/stop/optrekken), heeft het zelfs een effect op het verbruik en dus de CO2-uitstoot.De voordelen van thuiswerken


Thuiswerken heeft veel voordelen. Medewerkers waarderen de flexibiliteit die het ze geeft, enerzijds omdat ze geen tijd verspillen met reizen en anderzijds omdat ze makkelijker even wat kunnen combineren, zoals het aannemen van een pakketje.


Medewerkers zijn efficiënter en productiever dan op kantoor. Dat komt omdat ze minder afleiding hebben. Ook melden ze zich minder vaak ziek omdat er thuis toch nog wel even gewerkt kan worden en ze in een prettigere omgeving zitten.


Ondanks dat mensen thuis de verwarming moeten aanzetten, scheelt het in CO2-uitstoot en al vanaf 8,5 kilometer enkele reis is het goedkoper om een thuiswerkvergoeding te geven dan een kilometervergoeding van 19 cent per kilometer.

We zijn erg benieuwd wat u van dit advies vindt en of u van plan bent om ermee aan de slag te gaan. Laat het ons weten via het contactformulier of neem contact op met uw gebiedsmanager Duurzame Mobiliteit!

bottom of page