top of page

Thuiswerken - Stimuleren

Dank voor het invullen van de quickscan!


U doet alles goed om thuiswerken aantrekkelijk te maken voor uw medewerkers / collega's! U kunt het thuiswerken blijven stimuleren door:


  • Uw medewerkers van elkaar laten leren door tips en tricks te delen.

  • Uw kunt uw tips ook delen in de LinkedIn-groep Duurzame Mobiliteit! 

  • Investeren in goede thuiswerkplekken voor uw medewerkers (bv. de aanschaf van een zit-sta-bureau).

  • Goede afspraken te maken over wanneer wel en wanneer niet thuiswerken.

  • Alternatieve activiteiten te organiseren voor de informele ontmoetingen.


Lees meer over het stimuleren van Thuiswerken bij de oplossingen van hetmobiliteitskompas.nlDe voordelen van thuiswerken


Thuiswerken heeft veel voordelen. Medewerkers waarderen de flexibiliteit die het ze geeft, enerzijds omdat ze geen tijd verspillen met reizen en anderzijds omdat ze makkelijker even wat kunnen combineren, zoals het aannemen van een pakketje.


Medewerkers zijn efficiënter en productiever dan op kantoor. Dat komt omdat ze minder afleiding hebben. Ook melden ze zich minder vaak ziek omdat er thuis toch nog wel even gewerkt kan worden en ze in een prettigere omgeving zitten.


Ondanks dat mensen thuis de verwarming moeten aanzetten, scheelt het in CO2-uitstoot en al vanaf 8,5 kilometer enkele reis is het goedkoper om een thuiswerkvergoeding te geven dan een kilometervergoeding van 19 cent per kilometer.

We zijn erg benieuwd wat u van dit advies vindt en of u van plan bent om ermee aan de slag te gaan. Laat het ons weten via het contactformulier of neem contact op met uw gebiedsmanager Duurzame Mobiliteit!

bottom of page