top of page

Ik wil...

...aan de slag met deelmobiliteit

Uw medewerkers zijn goed bezig. Komen met het Openbaar Vervoer naar het werk of rijden met een collega mee. Maar dan moet één van hen even de stad in voor een overleg of een boodschap. Of die collega waar je mee heen kon rijden gaat ’s avonds een andere kant op?

 

Dit zijn maar een paar voorbeelden waar deelmobiliteit een prachtige oplossing voor zou zijn. Maak gebruik van de elektrische fiets, scooter of auto die in uw buurt wordt aangeboden.

 

Als blijkt dat er bij u dichtbij nog geen deelvervoer aanwezig is overleg dan eens met de gebiedsmanager Duurzame Mobiliteit of er andere bedrijven bij u in de buurt zitten die hier ook belangstelling voor hebben. De gebiedsmanager kan u in contact brengen met aanbieders van deelmobiliteit. Daarbij kunt u aansluiten bij de bestaande dienstverlening of een eigen deal aangaan om zeker te weten dat er altijd een fiets, scooter of auto voor uw medewerker beschikbaar is.

Colorful Houses
Hand_beide.png

Bij deze oplossing is het interessant om samen te werken met andere ondernemers

Lees hieronder hoe u deze oplossing in uw onderneming door kunt voeren. Heeft u vragen, stel ze in de LinkedIn-groep Duurzame Mobiliteit 

of neem contact op met de gebiedsmanager Duurzame Mobiliteit.

Wat levert deze oplossing u op?

Met het aanbieden van (duurzaam) deelvervoer aan uw medewerkers stelt u hen in staat flexibel te reizen op de manier die hen op dat moment het beste uitkomt.

Duurzaamheid

  • Aanbieders van deelvervoer maken bijna uitsluitend gebruik van elektrische vervoermiddelen. Door (elektrisch) deelvervoer met het ov te combineren zijn uw medewerkers in staat volledig co2-neutraal te reizen. Zowel voor woon-werkverkeer als voor zakelijke reizen.

 

Aantrekkelijk werkgeverschap

  • U geeft uw medewerkers de keuzevrijheid om zelf de optimale reis te kiezen.

  • Door deelvervoer aan te bieden voor de ‘last-mile’ van en naar een station of andere ov-halte is uw onderneming goed bereikbaar voor uw (nieuwe) medewerkers.

 

Voor uzelf als ondernemer

  • Door het gebruik van deelvervoer kan het bezit van eigen vervoermiddelen (de bedrijfsauto) overbodig worden. Door gebruik en aanbod van deelvervoer goed af te stellen kunnen kosten worden bespaard.

  • Er zijn natuurlijk (extra) kosten gemoeid met het gebruiken van deelvervoer. Dit is afhankelijk van de vergoeding die u nu geeft voor de zakelijke reiskosten. Gemaakte reiskosten, ook die van deelvervoer, zijn in principe volledig aftrekbaar.

Deze oplossing is iets voor u als:

Uw medewerkers (korte) reizen moeten maken voor hun werkzaamheden.

  • Uw medewerkers (korte) reizen moeten maken voor hun werkzaamheden, bijvoorbeeld op bezoek bij klanten.

  • U nu een bedrijfsauto heeft die voor zakelijk ritten wordt gebruikt.

  • Uw bedrijfslocatie gevestigd is in de buurt van een station of ov-halte, maar buiten loopafstand (op 1-5km afstand).

 

Deze oplossing is minder geschikt voor:

  • Ondernemingen waar alle werknemers uitsluitend op de bedrijfslocatie werken en alle werknemers met eigen vervoer reizen.

Aan de slag!