top of page

Auto - Elektrificeren leasevloot

Dank voor het invullen van de quickscan!


Omdat uw medewerkers met een leaseauto rijden, en u laadpalen in de buurt of op uw terrein heeft, dan ligt het voor de hand om na te denken over het elektrificeren van de vloot. Lier hieronder wat de mogelijkheden zijn:


Elektrificeren leasevloot:

We raden aan daarvoor te beginnen met kijken of ritten niet met het ov, deelvervoer of met de fiets kunnen, waarbij u dan dus ook kijkt hoe u dit het beste kunt faciliteren. Maar waarschijnlijk zullen er lease-auto’s in de vloot blijven, niet alles kan immers met het ov of de fiets gedaan worden. Daarvoor is het advies om stelselmatig te elektrificeren. Bekijk hiervoor welke auto wanneer aan vervanging toe is en wat een elektrisch alternatief is voor deze auto op ev-database.org. Stel aan de hand daarvan een vervangingsschema op.


Kijk voor meer informatie over:De voordelen van elektrische auto's

 

Er zijn veel voordelen om de autovloot te verduurzamen. Allereerst zijn elektrische voertuigen veel stiller. Het is dus veel prettiger rijden voor u en uw collega's. Daarnaast kunt u uw CO2-uitstoot met bijna 100% verminderen als u op groene stroom rijdt. En stoot u ook nog eens geen vuile stikstofoxiden uit.

 

Mogelijk bent u ook nog eens goedkoper uit wanneer u overstapt op elektrisch, zeker wanneer u dit over de gehele inzetperiode berekent.

We zijn erg benieuwd wat u van dit advies vindt en of u van plan bent om ermee aan de slag te gaan. Laat het ons weten via het contactformulier of neem contact op met uw gebiedsmanager Duurzame Mobiliteit!

bottom of page