top of page

Auto - Stimuleren duurzame auto

Dank voor het invullen van de quickscan!


Omdat uw medewerkers maar ongeveer 2.000 - 7.000 kilometer per jaar met de eigen auto zakelijk rijden, is het aanbieden van een elektrische lease-auto minder interessant. U kunt wel overwegen duurzamere alternatieven te stimuleren of elektrisch deelvervoer aan te bieden voor zakelijke ritten. Lees hieronder wat de mogelijkheden zijn:


Duurzame alternatieven stimuleren:

Wanneer medewerkers met een eigen auto voor het werk rijden, kan het best lastig zijn om de CO2-uitstoot van die ritten naar beneden te brengen. Immers, de auto is van de medewerker, niet van het bedrijf. Toch zijn er mogelijkheden. Het begint met kijken of ritten niet met het ov of met de fiets kunnen, waarbij u dan dus ook kijkt hoe u dit het beste kunt faciliteren. Doe hiervoor de quickscan voor fiets en ov.


Daarnaast is carpoolen, of gewoon: met een collega meerijden, natuurlijk een belangrijke manier om minder autokilometers te maken. Of dit stelselmatig kan van en naar het werk, of dat dit goed past wanneer er bijvoorbeeld een bijeenkomst is, hangt af van de situatie. Er wordt veel gecarpoold bij bedrijven die in ploegendienst werken, bij bedrijven waar mensen met z’n tweeën of drieën naar de klant gaan en wanneer er bijeenkomsten zijn waar meerdere collega’s heen gaan.


Daar kan overigens ook het parkeerbeleid een rol in spelen. Het parkeerbeleid op eigen terrein, maar ook het beleid om wel of niet de parkeerkosten van een met het ov goed bereikbare locatie te vergoeden. U kunt besluiten voor locaties als de Ahoy, RAI, Jaarbeurs etcetera geen parkeervergoeding te geven, maar juist wel voor een P+R locatie bij een NS-station.


Kijk voor meer informatie over:De voordelen van elektrische auto's

Er zijn veel voordelen om de autovloot te verduurzamen. Allereerst zijn elektrische voertuigen veel stiller. Het is dus veel prettiger rijden voor u en uw collega's. Daarnaast kunt u uw CO2-uitstoot met bijna 100% verminderen als u op groene stroom rijdt. En stoot u ook nog eens geen vuile stikstofoxiden uit.

Mogelijk bent u ook nog eens goedkoper uit wanneer u overstapt op elektrisch, zeker wanneer u dit over de gehele inzetperiode berekent.

We zijn erg benieuwd wat u van dit advies vindt en of u van plan bent om ermee aan de slag te gaan. Laat het ons weten via het contactformulier of neem contact op met uw gebiedsmanager Duurzame Mobiliteit!

bottom of page